Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 5 Ian 2019 | 2542 vizualizari

 

                    ,,Reteta romaneasca "
  Pe timp de iarna o tava cu de toate, si carne, si cartofi impregnati cu aroma carnii, este ce poate fi mai potrivit. Ai dat tava la cuptor si tu iti vezi de treaba care o fi !!! Iti mai lipseste sa pui muratura langa si ai rezolvat o masa bogata .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de purcelus proaspata [ ma rog un porc mai tanar fara multa grasime ]
  • 1 kg cartofi
  • 2 ardei iuti -aproape uscati
  • 2 foi de dafin
  • 5 catei usturoi
  • cimbrisor uscat
  • pudra de chilli
  • sare
  • frunzulite de rucola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor:

  1. Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati .
  2. Cartofii se curata si se taie pe lungime .
  3. Usturoiul se curata si se feliaza.
  4. Asezati cartofii in tava . Sub ei se pun foile de dafin .
  5. Se distribuie deasupra bucatile de carne .
  6. Sarati si condimentati cu chilli si cimbrisor .
  7. Rasfirati pe deasupra usturoiul taiat felii subtiri .
  8. Turnati o cana cu apa [ sa nu se prinda cartofii de fundul tavii ].
  9. Se acopera tava cu o folie de aluminiu .
  10. Dati tava 40 minute la cupor , foc mediu .
  11. Se scoate folia si se mai lasa la gratinat 10-15 minute .
  12. La servire eu am decorat cu frunze proaspete de rucola pentru a da prospertime si culoare preparatului .
  13.  Serviti  langa acest deliciu muraturile preferate .

                              Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Folia de aluminiu nu este indicata la gatire daca intra in contact cu alimente acide , asa va face reactie si mancarea va avea gust metalic . O puteti folosi pe post de capac :D

2

Nu mai este nevoie de ulei . Grasimea eliberata de carne prin coacere este suficienta sa dea aroma cartofilor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor