Piept de raţă cu piersici

de Ade200 in Rata, 24 Mai 2012 | 5760 vizualizari

 

O mâncare fină pentru ocazii deosebite.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi de piept de raţă
  • 4 piersici mari albe
  • 80 g de unt
  • vin alb
  • sare piper
  • puţină smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de raţă cu piersici:

Taie partea cu grăsime a pieptului de raţă în pătrăţele.

Opăreşte 2 minute piersicile în apă clocotită, apoi lasă apa rece să curgă peste ele. Scoate pieliţa, taie în sferturi.

Încălzeşte 20 g de unt în tigaie şi pune pieptul de raţă cu partea cu pielea în jos.Lasă 5 minute la foc mare. Scurge grăsimea, mai frige 5 minute la foc mediu, pe fiecare parte. Tot acum le sărezi şi piperezi. Scoate pieptul din tigaie, taie în felii.

Pune 20 g de unt în tigaie, adaugă bucăţile de piersici şi le laşi 5 minute, întorcându-le pe ambele părţi. Scoate-le pe platoul de servire lângă carne.
Pune vin peste restul din tigaie şi redu sosul.Adaugă apoi puţină smântănă, ia de pe foc şi pune restul de unt.

Serveşte foarte cald.

TIPS-URI

1

NOTA:Grăsimea de pe restul raţei o topeşti şi o foloseşti la gătit sau o mănânci pe pâine prăjită!

2

Cu oasele am făcut o supă cu găluşte, iar cu pulpele:raţă pe varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de raţă cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]