Pierogi cu varza si ciuperci

de cristeena20 in Paste, 24 Iul 2012 | 5074 vizualizari

 

Aceasta reteta e traditionala poloneza. Sunt un fel de ravioli si se pot face cu mai multe umpluturi. Aceasta reteta am invatat-o cand am fost in Polonia intr-o vizita de proiect.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr faina
  • -apa fierbinte
  • -sare
  • Umplutura
  • 500 gr varza murata marunta
  • 200 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2- 3 linguri pesmet
  • 300 gr bacon
  • Sare,
  • piper,
  • zahar
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi cu varza si ciuperci:

-ciupercile se tau marunt; ceapa la fel; se calesc cu ulei impreuna

- varza se taie marunt si se caleste cu ulei, adaugand putin zahar si piper.

Se amesteca ingredientele toate impreuna.

- pentru aluat : se framanta faina cu apa fierbinte apoi se formeaza un aluat potrivit. Se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar . Se pune umplutura in mijloc si se lipesc in doua .Inchideti capetele lipite cu ajutorul unei furculite.

- se pune apa la fiert si cand da in clocot ( s anu fiarba tare) se pun pierogi in oala cu apa sarata. Se scot sis e servesc cu bacon prajit  si ceapa prajita in ulei .

Umplutura poate fi variata: cu pireu de cartofi, carne tocata, ciuperci, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu varza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara