Piftie de porc- Racitura

de divainbucatarie in Porc, 17 Dec 2010 | 11354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc – pulpa superioara
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc
  • 4 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 1 gogosar murat
  • 1 capatana mica usturoi – pisat
  • pentru decor
  • 2 oua fierte (tari) – vom folosi albusul
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc- Racitura:

Parlim la flacara de la aragaz picioarele si capul de porc, apoi le radem cu lama cutitului, le freacam bine cu malai si le spalam.

Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa si sare la fiert. Dupa ce scoatem spuma de mai multe ori punem si zarzavatul si continuam fierberea la foc mic pana se desprinde carnea de pe oase.

Dezosam carnea, o portionam si realizam diverse decoruri din albusul de ou si morcovul fiert. Le punem in castronele.

Strecuram supa, punem usturoiul pisat si verificam daca se coaguleaza introducand o lingura de zeama in frigider pentru 15-20 minute. Daca nu este suficient de coagulata mai adaugam 2 foi de gelatina (le fierbem separat si apoi le amestecam cu zeama noastra). Umplem castronelele cu zeama si le dam la frigider. Se servesc doar a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc- Racitura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]