Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci

de Dana_Retetegg in Pui, 10 Feb 2012 | 9323 vizualizari

 

La noi nu prea se mananca pilaf, decat foarte rar, cam 1-2 ori pe an. Mie imi place pilaful, insa iubitul meu cu greu il suporta:))

Dar pentru ca uneori nu mai stiu ce sa gatesc, trebuie sa fac si pilaf ... de fiecare data in alta varianta, ca sa manance si mofturosul meu :)

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1/2 ardei,
  • 2 cani cu orez,
  • 7-8 ciuperci,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2-3 boabe de ienibahar,
  • 1 cub concentrat de pui,
  • sare,
  • 200 ml suc de rosii,
  • patrunjel.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci:

Intr-o oala cu 2 l de apa am pus la fiert aripioarele de pui spalate bine inainte. Le-am lasat sa dea un clocot apoi le-am schimbat apa.

Le-am pus din nou la fiert si am adaugat 1 morcov curatat, taiat in 2-3 bucati si ceapa taiata asemenea.

Intr-o tigaie am calit ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cuburi mici.

Orezul l-am spalat si l-am pus intr-un vas cu apa.

Cand supa cu pui si legume e aproape gata si ciupercile calite am pregatit o cratita in care am pus pe rand: ciupercile si ardeiul, am adaugat 1/2 din supa, aripioarele si orezul (care intre timp s-a umflat).

Am amestecat in permanenta sa nu se lipeasca si am adaugat din cand in cand supa in pilaf. Am adaugat si foaia de dafin, boabele de ienibahar si cubul de pui.

Cand orezul a fiert am adaugat sucul de rosii, am potrivit de sare si am pus patrunjel tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]