Pilaf cu arome orientale

de papabundetot in Porc, 24 Aug 2014 | 4047 vizualizari

 

Cred ca toti avem momente in care ne intrebam ce sa mai gatim si parca nici o idee in acel moment nu vine :),asa a fost si la mine azi,am tot stat si m-am gandit ce as putea gati sa fie si nou,bun si relativ rapid,pentru masa de pranz.Pana la urma mi-a venit in minte pilaful de orez,mai ales ca nu am facut de foarte multa vreme orez in forma asta,si ca sa nu fie un banal pilaf,l-am aromatizat cu condimente care mai de care mai aromate si interesante,iar la final,gustul a fost unul delicios.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pilaf:
  • 1 masura orez cu bob rotund
  • 2 masuri apa
  • 3-4 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare.
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita piper
  • ulei,
  • unt,
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu arome orientale:

Am tocat marunt ceapa si morcovul si le-am pus la foc potrivit intr-o cratita cu putin ulei,am adaugat peste ele condimentele (boia,tika masala,seminte fenicul,cuisoare macinate,anason macinat,piper,scortisoara) si am lasat sa se caleasca pana cand legumele s-au inmuiat.Am adaugat apoi orezul spalat bine in prealabil,am amestecat si am lasat orezul sa se caleasca putin,apoi am pus 2 masuri de apa rece,am dat focul foarte mic si am lasat pilaful sa fiarba (fara sa amestec intre timp),pana cand apa a fost absorbita aproape complet.Am adaugat putina sare si o lingura generoasa de unt pe final,am amestecat bine si asta a fost tot.Rezultatul insa este unul foarte bun,asa ca va recomand cu drag aceasta reteta.

Eu am mai facut pentru pilaf o friptura de porc,clasica,marinata in sos de soia,boia,piper,facuta la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt bine inmuiata in apa rece.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu arome orientale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante