Pilaf cu chimen si carne de porc

de cristina1985 in Porc, 9 Oct 2018 | 3581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • 1/2 lgta chimen macinat
  • 15 lg orez basmati (cam 300 g)
  • 550 ml supa de pui (sau apa)
  • 2 muschiuleti de porc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu chimen si carne de porc:

Muschiuletii de porc se taie rondele si se prajesc in ulei sau se gatesc mai dietetic (se fierb cu putin apa si ulei), pana sunt gata. Spre sfarsit, se pune sare si piper pe fiecare felie.

Se taie ceapa marunt, se caleste in ulei si se adauga apa (cat considerati) si chimen macinat. Se fierbe 45 minute pana scade lichidul. Daca mai trebuie sa adaugati apa, puneti, dar nu multa, numai cat sa o acopere. Apoi se adauga orezul basmati spalat, 550 ml supa (sau apa) si sare. Se mai fierbe 15 minute, ochiul mare (flacara mica) cu capac. Daca nu s-a absorbit toata apa, mai lasati sa fiarba. Cand este gata, se inchide focul si se lasa 15 minute cu capacul tras, pentru ca va absorbi si mai mult lichid si va avea un aspect mai placut.

Se serveste cu felii de muschiulet de porc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu chimen si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]