Pilaf cu ciuperci

de Tabita _ in Mancaruri de post, 1 Mar 2019 | 9171 vizualizari

 

O mancare gustoasa. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 400 g ciuperci taiate din conserva
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci:

Mai intai se curata si se spala legumele.
Ceapa se toaca marunt.
Morcovii se taie rondele cat mai subtiri.
Ciupercile se scurg de apa.
Orezul se pune intr-un bol cu apa.
Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovul. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile.
Cand legumele se inmoaie putin se adauga orezul lasat in prealabil la apa.
Se adauga sare, piper, boia.
Apoi se adauga apa. De 3 ori mai multa decat cantitatea de orez.
Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mic pentru aproximativ 20 de minute.
Se amesteca din cand in cand incet ca sa nu se prinda mancarea de fundul cratitei cu grija sa nu se sfarame bobul de orez.
La final se adauga patrunjelul tocat.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole, de post