Pilaf cu ciuperci

de Tabita _ in Mancaruri de post, 1 Mar 2019 | 10011 vizualizari

 

O mancare gustoasa. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 400 g ciuperci taiate din conserva
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci:

Mai intai se curata si se spala legumele.
Ceapa se toaca marunt.
Morcovii se taie rondele cat mai subtiri.
Ciupercile se scurg de apa.
Orezul se pune intr-un bol cu apa.
Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovul. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile.
Cand legumele se inmoaie putin se adauga orezul lasat in prealabil la apa.
Se adauga sare, piper, boia.
Apoi se adauga apa. De 3 ori mai multa decat cantitatea de orez.
Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mic pentru aproximativ 20 de minute.
Se amesteca din cand in cand incet ca sa nu se prinda mancarea de fundul cratitei cu grija sa nu se sfarame bobul de orez.
La final se adauga patrunjelul tocat.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]