Pilaf cu pui si legume

de alilianaa in Pui, 20 Ian 2013 | 4771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 cesti de orez
  • carne de pasare
  • un morcov
  • verdeturi( patrujel, marar, dupa preferinte)
  • un varf de lingurita de piper
  • sare( dupa gust)
  • supa de pasare
  • 30 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu pui si legume:

Carnea de pui se fierbe.prima apa se arunca. Se pune la fiert intr-o alta apa, cu un praf de sare pentru gust. 

Separat se curata legumele si se toaca marunt( eu iarasi m-am folosit de multe legume congelate). 

Cand carnea a fiert de desface dupa oase se toaca cubulete mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, peste care se adauga ceapa si legumele pentru a fi sotate. Cand s-au inmuiat se pun si cuburile de carne si orezul. Se calesc pret de 2 minute peste care se pune supa de pasare completata cu apa( daca este nevoie)( paritatea este o ceasca de orez- 2 cesti de apa). Se lasa la fiert. Cand este gata se potriveste cu ce este nevoie( sare, piper, verdeturi).

Ideal este prepararea intr-un vas care sa nu lipeasca. In caz contrar, este recomandat finalizarea preparatului la cuptor.

Pofta buna!

PS. servit pilaful cu zeama de lamaie este excelent.

TIPS-URI

1

legume congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

20.01.2013, 22:28

alilianaa 1

20.01.2013, 22:33

Sim0na 1

21.01.2013, 11:26

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]