Pilaf de orez cu pulpe de pui

de nadia in Pui, 17 Mar 2010 | 24575 vizualizari

 

O mancarica si o reteta clasica si simpla ce mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • -orez
  • -pulpe de pui
  • -1 ceapa
  • -2 morcovi
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -vegeta
  • -frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pulpe de pui:

Se spala si se curata pulpele, se pun sa se prajeasca in putin ulei.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Morcovii curatati si dati pe razatoarea mica.
Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa si morcovii ,se sareaza si pipereaz si se lasa sa se caleasca bine. Cand sunt calite zarzavaturile se pune o lingurita de boia dulce si apa pana ce carnea este bine acoperita.Se adauga patrunjelul tacat marunt sau uscatsi se lasa sa fiarba la foc incet pana ce este fiarta carnea .Acoperiti cratita pentru a nu scadea prea mult apa.
Cand este carnea fiarta se adauga orezul( pentru a pune cantitatea exacta de orez pentru cantitatea de apa ce o avetiin cratita , puneti cu pumnul trasand o linie in diametrul cratitei pana ce se vede putin orezul din apa)
Gustati sa fie bine saratpentru ca orezul necesita mai multa sare, amestecati incet sa nu se sfarame carnea si bagati la cuptor la foc puternic pana ce se usuca pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nigerian chicken stew (stew nigerian de pui)