Pilaf de urzici

de susu in Mancaruri de post, 22 Iun 2012 | 10467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare)
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • catei de usturoi
  • curry
  • boia
  • 3 cani zeama de urzici
  • ulei de masline
  • sunculita facultativ
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de urzici:

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul zdrobit, se adauga orezul si apoi urzicile tocate. Punem si condimente si adaugam zeama de la urzicile fierte. Lasam sa se umfle orezul si putem da la cuptor sa scada. Este bun atat cald cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

22.06.2012, 23:47

Sim0na 1

23.06.2012, 23:19

Off.. unde mai gasesc eu urzici acum?! Delicioasa combinatia

jolygina 1

20.08.2012, 22:25

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]