Piperade sau mancare picanta de ardei

de Sylvia in Mancaruri de post, 12 Apr 2014 | 12644 vizualizari

 

Este un fel de mancare adoptat de bucataria franceza, influentele sunt spaniole si este des intalnit in sudul Frantei. Poate fi facut ca fel principar cu jambon afumatin compozitie sua poate fi facut mai zemos si pochat oua in el, e bestial la gust si poate acompania o multime de mancaruri pe post de garnitura

 

INGREDIENTE

  • ardei rosu,
  • ardei verde,
  • ardei galben,
  • ceapa alba,
  • un catel de usturoi
  • rosii tocate marunt sau coulis de rosii
  • ardei iute sau pasta de ardei iute
  • ierburi de provence ( cimbru, busuioc, rozmarin )
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piperade sau mancare picanta de ardei:

Prepararea este simpla si rapida : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile decojite si fara seminte taiate marunt. Lasam sa colosteasca pret de cateva minute, adaugam apoi pasta de ardei iute si ierburile de provence. 

Se poate folosi ca atare sau ca garnitura la divesre mancaruri, este ceva foarte proaspat si aronat, cu iz picants i arome de ierburi , legumele crocante si colorate...o minunatie de mancare simpla si gustoasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piperade sau mancare picanta de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de ardei si rosii proaspete