Piscoturi de sampanie

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Apr 2016 | 8065 vizualizari

 

Le-am vazut la bucataras Criss si mi-a plouat in gura de pofta. Mi-am amintit ca in copilarie se gaseau la cofetarie si le zicea ''piscoturi de sampanie'', adica se serveau langa un pahar de sampanie....delicioase, ma abtin sa nu le mananc pe toate...ca poate mai vor si altii.....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 150 g faina
  • zahar pudra
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi de sampanie:

Intr-un castron punem albusurile cu un praf de srae si le mixam bine, pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana ce zaharul se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam galbenusurile si amestecam usor sa le incorporam, cernem faina si o incorporam cu miscari lente de jos in sus. Luam un posh cu dui rotund, punem compozitia in el si apoi in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, formam bastonase de cca 10-12 cm , lasam distanta intre ele de cca 2-3 cm. Dupa ce am format bastonasele le pudram cu zahar si le dam la cuptorul preincalzit cca 12-14 min ( in functie de cuptorul fiecaruia). Piscoturile trebuie s afie aurii pe margi cand sunt gata. Se scot din cuptor se lasa cca 5 min apoi cu o paleta se dezlipesc de pe hartia de copt. Sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursec umplut cu mar