Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2015 | 8343 vizualizari

 

Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-m imbunatatim in multe feluri.
Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face, asa ca putem jongla cu ingredientele dupa propria inspiratie si propriul gust.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare
  • frunze de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • 200 ml lapte fierbinte
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan:

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare.

Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin.

Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform.

Cand cartofii au fiert suficient, asa incat incep sa se paseze, ii scurgem de apa in care au fiert si introducem blenderul in ei, diluandu-i cu lapte fierbinte.

Scoatem blenderul si adaugam ceapa caramelizata, frunze proaspete de busuioc si parmezanul ras.

Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte fierbinte, depinde cum dorim consistenta piureului, noi il preferam usor moale.

In timpul servirii, adaugam marar tocat, sau patrunjel.

Noi l-am servit ca garnitura la ficat de pui in sos de rosii si a fost tare gustos!

Sper ca reteta mea sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Corinuta 1

07.12.2015, 18:39

ce fain arata!

Merisor 1

07.12.2015, 20:42

Multumesc, dragilor!

simona72 1

16.12.2015, 10:23

Uite! Ceapa aia caramelizata de la tine am invatat sa o fac super prezentare, super mancarica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu spanac si carnati proaspeti