Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat

de marcela1979 in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2016 | 4976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele de porc :http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr unt
  • 150 ml lapte caldut
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg faina alba
  • 400 ml bulion de rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgt zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat:

Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste sosul marinat. Se curata ceapa si cateii de usturoi, se toaca marunt ceapa si usturoiul.

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Apoi se adauga usturoiul si se lasa sa se calasca si el. Se adauga 1 lg de faina alba ,se lasa sa se caleasca un pic si se stinge cu bulion si apa. Se lasa sa fiarba bine pana usturoiul si ceapa sunt fierte. Se adauga sare, piper, o foaie de dafin si 1 lgt de zahar si se amesteca bine. Se mai lasa sa dea un clocot si se stinge focul. Se pregateste pireul. Cartofii fierti se scurg de apa, se pune untul si se paseaza bine. Se mai adauga si laptele caldut si se amesteca pana devine fin si cremos.

Se serveste cald cu sos si chiftele si castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si pulpa de pui afumata