Piure de cartofi foarte pufos

de kamy in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2011 | 27823 vizualizari

 

Cand am rabdare asa il fac.Se topeste in gura,cum se spune.

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi foarte pufos:

Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa adaugam lapte cald cate putin(f putin,ca uleiul la maioneza)Pe masura ce se inmoaie,trecem mixerul la treapta cea mai mare.Puteti pune in modul asta cat lapte doriti dar trebuie sa va inarmati cu rabdare si neaparat sa adaugati foare putin lapte o data.

O sa aveti parte de cel mai pufos piure pe care l-ati mancat vreodata.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

nu puneti mult sos peste el ca se va lasa.

2

daca il mancati langa ceva mai sec(cum ar fi...snitele,gratar)puteti adauga in piure putina nucsoara

3

eu la 4 cartofi potriviti,am pus 300 ml lapte si mai puteam pune dar Sabinei ii era tare foame

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi foarte pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti