Piure in trei culori

de CameliaR in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2017 | 5043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 kg cartofi mov
  • 2 morcovi
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure in trei culori:

Curatam cartofii albi, cartofii mov si morcovii de coaja. Ii spalam bine. Fierbem aceste legume separat.

Intre timp, punem laptele intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete. Il lasam la foc mic, pana untul se topeste. Scoatem legumele din apa, atunci cand s-au fiert suficient. Pasam cartofii in boluri separate. Dupa ce i-am pasat, ii mixam putin pana ii transformam intr-o pasta pufoasa. Taiem morcovul in bucati mici si il facem pasta intr-un chopper. Adaugam jumatate din cantitatea de piure alb in pasta de morcovi. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam sare si piper, dupa gust, in fiecare piure. Adaugam in cantitati egale, amestecul de lapte cu unt in cele trei feluri de piure si amestecam pana la omogenizare. Asezam cele trei feluri de piure in asa fel, incat toate culorile sa iasa frumos in evidenta. Eu am pus cele trei feluri de piure, in posuri de unica folosinta si le-am montat in forme rotunde. Puteti servi acest piure alaturi de ce doriti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sotate