Pizza cu blat pufos

de VanessaAli in Pizza, 31 Iul 2014 | 5516 vizualizari

 

Daca va place pizza si totusi nu vreti sa comandati, iata o solutie simpla de a va face propria voastra pizza ca la restaurant. O reteta nu foarte complicata ce o sa-i multumeasca pana si pe cei mai mari amatori de restaurante

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 1 pahar de apa calduta
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita mica de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde
  • Pentru condimente (optional) :
  • Oregano
  • Busuioc
  • Ketchup
  • Pentru topping :
  • Sunca
  • Porumb
  • Ciuperci
  • Carnat de casa
  • Cascaval (+ daca aveti: masline,ardei, sau alte mezeluri)
  • Pentru uns:
  • Ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

In paharul de apa calduta punem drojdia si zaharul si amestecam, dupa care lasam cateva minute sa se dizolve bine.Dupa, turnam apa intr-un bol incapator unde vom pregati aluatul.Adaugam sarea, uleiul si faina.Formam o bila, o mai ungem putin cu ulei si o punem la loc calduros.

Lasam aluatul sa creasca bine, pana isi dubleaza volumul.Asa, obtinem o pizza pufoasa.

Ungem cu ulei suprafata de lucru,scoatem aluatul din bol, il intindem si il asezam intr-o tava unsa cu ulei.

Il bagam in cuptorul preincalzit si il lasam pana se rumeneste (in jur de 25 de minute).

Cu o lingura ungem aluatul cu ketchup si presaram condimentele.

Punem pe el ingredientele de la topping si il mai dam la cuptor inca 10 minute.

Pizza e gata de savurat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

01.08.2014, 19:10

Buna...

VanessaAli 1

01.08.2014, 22:05

multumesc!!!

Panacris 1

13.08.2014, 19:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte