Ei ,de când a început Pizoometrul, am tot căutat diverse rețete, mai speciale pentru pizza. Chiar într-un din zile spuneam dar oare o pizza dulce nu ”se există” :)) Am găsit o varianta pe site-ul http://www.blogculegume.ro/tag/pizza-cu-prune/ si bineînțeles că am adoptat-o și adaptat-o! E ideală pentru micul dejun;) Spor și să aveți poftă!
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup Univer, apoi se rade puțină brânză de capră Delaco, punele tăiate în sferturi, se așează cât mai artistic, se asezonează cu oregano, se adaugă mușchiul file tăiat cubulețe, se presară un nou strat de brânză rasă, apoi se ornează cu puțin ketchup.
Se introduc pizzele în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.
Poftă bună!
1
cred că ar fi fost mai interesant cu bacon ;)