Pizza de casa

de Gherca Daniela in Pizza, 18 Mai 2014 | 5381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 275 mililitri apa
  • 50 mililitri ulei

Pentru topping:

  • ketchup
  • salam
  • carnati
  • ardei
  • ceapa
  • rosii
  • mozzarela
  • branza de oi sarata
  • branza cuburi

asta am pus eu... voi puteti pune dupa preferinte

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Intr-un bol am pus faina si sarea, apoi separat drojdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am pus-o peste faina si sare, si putin cate putin din apa, nu toata odata, ca faina are capacitatea de a absorbi apa diferit. Pe urma uleiul, si framantam pana obtinem un aluat elatic si fara sa se mai lipeasca de maini.

Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi il impartim in 2 si framantam fiecare bila de aluat, le unim din nou, si mai lasam inca 15 min la dospit.  ( Acest pas face ca aluatul sa fie unul perfect pentru pizza).

Mie mi-au iesit 2 tavi ( dupa cum vedem in imagine)+ una mai mica, reteta era pentru 2 tavi de pizza de marime medie.

Intindem aluatul cu mana in tava, adaugand putin ulei, intepam cu furculita, apoi ungem cu ketchup si punem deasupra ce vrem, iar spre final mai punem putin ketchup. Bagam in cuptorul preincalzit pentru 20- 25 min.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]