Pizza de casa

de Gherca Daniela in Pizza, 18 Mai 2014 | 5424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 275 mililitri apa
  • 50 mililitri ulei

Pentru topping:

  • ketchup
  • salam
  • carnati
  • ardei
  • ceapa
  • rosii
  • mozzarela
  • branza de oi sarata
  • branza cuburi

asta am pus eu... voi puteti pune dupa preferinte

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Intr-un bol am pus faina si sarea, apoi separat drojdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am pus-o peste faina si sare, si putin cate putin din apa, nu toata odata, ca faina are capacitatea de a absorbi apa diferit. Pe urma uleiul, si framantam pana obtinem un aluat elatic si fara sa se mai lipeasca de maini.

Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi il impartim in 2 si framantam fiecare bila de aluat, le unim din nou, si mai lasam inca 15 min la dospit.  ( Acest pas face ca aluatul sa fie unul perfect pentru pizza).

Mie mi-au iesit 2 tavi ( dupa cum vedem in imagine)+ una mai mica, reteta era pentru 2 tavi de pizza de marime medie.

Intindem aluatul cu mana in tava, adaugand putin ulei, intepam cu furculita, apoi ungem cu ketchup si punem deasupra ce vrem, iar spre final mai punem putin ketchup. Bagam in cuptorul preincalzit pentru 20- 25 min.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]