Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline

de oanapl in Pizza, 10 Mai 2020 | 2840 vizualizari

 

aluaturi de casa
Azi am pregătit o pizza delicioasă. Și am avut și ajutoare de nădejde ;)
Pentru blat m-am inspirat de la Adina / Mitinita (căreia îi mulțumesc și o pup), care s-a inspirat de la Jamie Oliver și mi-a ieșit un aluat tare bun și pufos.
Am folosit pentru prima dată dovlecel la pizza și a fost tare bun.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 50 g griș
  • 200 ml apă călduță
  • 20 g drojdie
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • pentru topping:
  • 100 g șunca presată
  • 2 fire cabanos
  • 100g salam
  • 150g ciuperci (din conservă)
  • 1 dovlecel mic
  • 100g boabe de porumb
  • 100g măsline
  • 200 g cașcaval
  • 3 ouă
  • ketchup
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline:

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se frământă un aluat.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie umed și se lasă într-un loc ferit de curent. Eu l-am pus în cuptorul cu microunde.
După ce s-a dublat ca mărime, se întinde o foaie și se pune în tava cuptorului (30x37 cm) unsă cu ulei. 

Se unge aluatul cu sos de roșii sau ketchup, cu ajutorul unui penson, iar apoi se presară oregano.

Se taie în cubulețe șunca, salamul și ciupercile, iar cabanosul, dovlecelul (curățat) și măslinele se taie felii și se adaugă peste aluat. Se presară deasupra boabele de porumb. 

Se bat ouăle cu un praf de sare și se toarnă peste compozitie și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Se scoate tava, se presară cașcavalul ras și se presară deasupra și se mai lasă 5 minute la cuptor.

Se lasă să se răcească puțin și se servește cu ketchup.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]