Pizza de post cu tofu

de Rocsi in Pizza, 23 Mar 2013 | 9067 vizualizari

 

Astazi as fi mancat pizza, insa stiind ca mama posteste am zis sa fac si una de post pentru ea.De obicei cand prepar ceva pentru mine incerc sa gasesc alternativa sa fac si de post, iar pizza de post chiar avem cu ce sa pregatim.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:(pentru doua blaturi):
  • 400 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie(25 gr)
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 cana apa minerala
  • Pentru umplutura:
  • 1 bol mic cu ciuperci conservate
  • 100 gr masline
  • 150 gr tofu cu ardei
  • 1 rosie
  • 2 cozi de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de tomate
  • busuioc uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post cu tofu:

Aluat:

Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul. Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios. Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam intr-un loc cald la dospit.

Umplutura:

Ciupercile le spalam, le stergem cu un servet de bucatarie si le facem feliute. Maslinele le taiem rondele. Branza tofu o scurgem de zeama si o taiem cubulete. Ceapa verde o spalam si o taiem bucatele mici. Rosia o spalam si o taiem felii rotunde. Pasta de tomate o amestecam cu 2 linguri de apa si putin busuioc uscat.

Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, rupem jumatate. Il intindem pe masa de lucru cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire. Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem blatul. Il intepam cu furculita din loc in loc si il ungem cu sosul tomat. Punem bucatele de tofu, maslinele, ciuperci, iar bucati de tofu, ceapa verde iar deasupra feliile de rosii.

Introducem tava in cuptorul incins pana blatul este bine copt (cam 40 de minute). O scoatem cand este gata, o lasam putin sa se racoreaca apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post cu tofu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

Rocsi 1

24.03.2013, 22:23

Corina chiar ma bucur ca iti place

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 16:26

minunata Rocsi,minunata

Rocsi 1

23.07.2013, 21:17

Multumesc mult Ligia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza de post