Pizza quatro formaggi

de ionix in Pizza, 1 Feb 2011 | 6812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • circa 200 g făină
  • jumătate de linguriţă cu drojdie uscată
  • două linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • circa 150 ml apă călduţă
  • Topping-uri:
  • sos de roşii
  • ketchup picant
  • 100 g coşcaval afumat
  • 100 g caşcaval 
  • 5 felii de caşcaval hochland cu şuncă
  • 100 g mozzarella
  • câteva felii de salam săsesc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza quatro formaggi:

Preparare aluat:

Se pune făina într-un bol şi în mijloc punem: apa călduţă, drojdie, uleiul şi sarea. Frământăm foarte bine până când aluatul este elstic dar nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop şi lăsăm la odihnit vreo 30 de minute.

Pe o planşetă curată presărăm făină şi întindem o foaie. Aşezăm aluatul în tavă, în care am pus hârtie de copt, şi îndoim spre margine pentru a forma un cerc mai înalt pe margine. Înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc.

Asamblare:

Pregăteşti topping-urile: salamul tăiat cubuleţe, caşcavalul afumat îl dai pe răzătoare pe ochiurile mic, la fal facem cu mozzarella şi cu acel caşcaval simplu iar feliile de caşcaval le rupem cu mâna.

Ungi aluatul cu sos de roşii. Ochiometric, împărţim pizza în 4 părţi. Pe fiecare sfert de pizza vom pune sortimentele de brânzeturi, fiecare separat. Punem cubuleţe de salam şi ketchup picant iar apoi băgăm la cuptor la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Se lasă până se coace blatul, se rumeneşte uşor.

Se serveşte atât caldă cât şi rece, cu o bere rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza quatro formaggi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ionix 1

07.02.2011, 19:51

Adina şi Elena... cu plăcere vă dau.

@Sylvia.... Normal că da Pupăcesc!

krudu 1

17.02.2011, 21:32

arata senzational pentru retele postate te-as lua de nevasta

ionix 1

18.02.2011, 09:26

@Krudu... Mulţumesc frumos pentru aprecieri!
ps: sunt luată deja mersic!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]