Plachie de peste

de Tuxedo in Pastrav, 27 Iul 2013 | 20893 vizualizari

 

Noua ne place foarte mult pestele si il pregatim mai mult prajit gen “fish and chips” sau la cuptor cu legume. Dar plachia este preferata noastra si nu am mai facut de foarte mult timp…asa ca am fost la cumparaturi croita sa iau peste pentru plachie, si aici se gaseste pastrav somonat (are carnea roz) altfel nu gasesc, asa ca…zis si facut! a iesit o nebunie! Iubitorilor de peste sigur le va placea!

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti marisori (aprox. 1,5 kg)
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • o conserva de rosii intregi (800 gr) sau rosii proaspete si oparite
  • 1/2 ceasca ulei sau cat sa inabusiti legumele
  • o mana buna de patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • fulgi de ardei iute
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper si sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Se spala si se curata legumele. Taiem felii ardeii iar ceapa solzisori si le inabusim in ulei pana se inmoaie cu un praf de sare.

Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate si foaia de dafin si mai lasam sa dea doua trei clocote impreuna. Asezonam cu piper si ardei iute dupa gust si adaugam si usturoiul tocat marunt.

Toata compozitia o vom pune peste pestele bine spalat si asezat intr-o tava de yenna sau vas ceramic. daca vreti putei lasa pestele intreg sau il puteti felia dinainte.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si bagam pestele la cuptor pana cand legumele vor scadea. La inceput tineti vasul acoperit cu un capac iar dupa vreo 30 de minute il dati la o parte.

Cand este gata, usor rumenit, il scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde deasupra.

Se serveste alaturi de o mamaliguta calda sau cu garnitura de orez!

Pofta buna! este minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de pastrav