Placinta adanca cu mere si sos aromat

de laylalala in Prajituri, 21 Feb 2010 | 13802 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat
  • 200 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri laptePentru umplutura
  • 1,5 kg mere, curatate de coaja, samburi si taiate felii
  • 400 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de nucsoara macinata
  • un praf de cuisoare macinate
  • 2 linguri amidon alimetarPentru glazura
  • 1 ou
  • 2 linguri ap
Pentru sos
  • apa in care au fiert merele, strecurata
  • sucul de la 1 portocala
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri amidon alimentar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta adanca cu mere si sos aromat:

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm si inalta.
Pentru aluat, amesteca faina cu cele 2 feluri de zahar, praful de copt si sarea.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Bate oul cu 3 linguri lapte si adauga-l in aluat apoi amesteca totul pana cand se omgenizeaza.Da aluatul la rece 30 minute.
Intre timp prepara umplutura.Pune intr-o cratita, pe foc potrivit, 400 ml apa, 150 gr zahar si 2 batoane de scortisoara.Adauga merele feliate, acopera cratita si lasa-le sa fiarba 20 minute apoi lasa-le sa se raceasca putin.Dupa ce s-au racit, scurge-le (pastreaza lichidul pentru sos), apoi amesteca-le cu 150 gr zahar ramas, coaja rasa de la 1 portocala, nucsoara, cuisoare si 2 linguri amidon alimetar.
Ia aluatul de la rece si taie ¼ din el.Bucata mai mare de aluat ruleaz-o pana ajunge la grosimea de 0,5 cm apoi aseaz-o in forma pregatita, punandu-l atat la baza cat si pe margini, cat mai sus si adauga merele.Ruleaza si celalta bucata de aluat apoi aseaz-o peste mere, lipind cele 2 margini de aluat intre ele.Amesteca oul pentru glazura cu 2 linguri apa apoi periaza placinta cu acesta.Da placinta la copt 55-65 minute.
Pentru sos, amesteca apa in care au fiert merele cu sucul de la 1 portocala si 200 ml lapte intr-o cratita, pe foc potrivit.Dizolva amidonul in putina apa rece si adauga-l la sosul din cratita.Gateste, amestecand, pana cand sosul s-a ingrosat.Serveste placinta cu sosul preparat

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta adanca cu mere si sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placintuta cu mere si scortisoara