Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2014 | 17913 vizualizari

 

Placintele cu branza sunt moartea pasiunii pt mine:)), pur si simplu le ador....nu conteaza daca-s sarate sau dulci, cu ierburi sau fara, cu fructe confiate, cu seminte...sunt minunate si combinatii sunt nenumarate... De data asta mi-am adus aminte ca mai am leurda in congelator si inca nu am folosit-o. Asa ca m-am pus pe treaba, ca tot stateau niste branzeturi prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinte
  • pt umplutura:
  • 300 gr cas de vaca
  • 300 gr cascaval
  • 200 gr smantana
  • 200 gr iaurt
  • 5 oua
  • sare
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi leurda(de la congelator am avut eu)
  • pt deasupra:
  • 3 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite seminte de in
  • pt servit: smantana
  • pt uns foile: 250 ml ulei
  • pt uns tava: 2 linguri ulei+2 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda:

Pt aceasta placinta am folosit tava mare a aragazului(cea care este cu marginile mai inalte). Se unge tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se pune o foaie de placinta, se unge cu ulei si se continua cu inca doua foi.

Pt umplutura: casul si cascavalul se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga ouale, smantana, iaurtul si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca. Se taie mararul cat mai fin si leurda fasii de aproximativ 1 cm. Se amesteca verdeturile cu branzeturile. Dupa cele trei foi puse in tava se pune jumatate din umplutura, se pun alte trei foi, unse fiecare cu ulei, restul de umplutura si alte 3-4 foi, cate va raman, unse cu ulei. 

Pt deasupra: se amesteca cele 3 oua cu un praf de sare, lapte dulce si iaurt. Dupa ce am terminat de aranjat placinta in tava, se taie usor cu varful unui cutit bine ascutit, placinta in patrate. Se pune amestecul de oua cu lapte si iaurt, se ridica putin marginile cu cutitul sa intre amestecul si pe dedesupt si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pt 40 minute. Lasati sa se racoreasca, portionati si serviti cu smantana. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca tava voastra este mai mare ca si o foaie de placinta(a mea asa a fost), mai taiati dintr-o foaie de placinta fasii cu care sa complectati

2

ca sa nu ramana crocanta la suprafata placinta, am luat o foaie de hartie de copt, am trecut-o prin jet de apa, am stors-o bine si am intins-o peste placinta. Lasati asa pana in momentul servirii

3

pt umplutura folositi orice branza sarata, puneti smantana si iaurt sa ajungeti la o consistenta nu prea groasa, dar nici prea subtire, sa curga

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Checuri-aperitiv cu fasole, ardei copti, branza topita si carnati