Placinta cu branza

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 21 Mai 2010 | 21197 vizualizari

 

Placinta cu branza si stafide este una dintre prajiturile mele preferate, pe care mama mi-o facea aproape saptamanal cand eram copil. Mai alterna cu placinta cu mere si prajitura Alba ca Zapada. Aceasta placinta este usor de facut si rapid de preparat, iar daca folositi foi de placinta din comert este chiar o joaca sa faci aceasta placinta.

 

INGREDIENTE

  • 100 g stafide;
  • 1 kg branza dulce de vaci;
  • 2 linguri esenta de rom;
  • 60 g faina;
  • coaja rasa de la o lamaie (si, optional, si de la o portocala);
  • 12 plicuri de zahar vanilat (100 g);
  • 1 galbenus de ou (pentru uns foaia de placinta),
  • aluat pentru placinta sau foi de placinta din comert.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Preparare placinta cu branza de vaci si stafide: Preparati in primul rand aluatul pentru foi(preparare aluat placinta), dupa care incepeti prepararea umpluturii. Este de preferat sa aveti aluatul preparat de seara si sa-l lasati peste noapte la frigider.

Incepeti pregatirea ingredientelor pentru umplutura.

Puneti intr-un bol stafidele, cu o ora inainte de a va apuca de placinta, si turnati esenta de rom peste ele. Mai amestecati, din cand in cand, ca sa se imbibe bine esenta de rom in stafide.
Puneti zaharul peste branza si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Adaugati si coaja de lamaie si de portocala. Turnati si faina, putin cate putin, amestecand permanent pana se omogenizeaza cu branza. In final, adaugati si stafidele si mai amestecati putin, dupa care puteti umple placinta.

Scoateti aluatul din frigider (daca nu folositi foi din comert) si taiati-l in doua. Intindeti o foaie cat tava de mare, puneti o hartie de copt pe fundul tavii si asezati foaia de aluat. Preferabil este sa-l intindeti putin mai mare decat tava, dupa care sa taiati marginile suplimentare.
Adaugati crema de branza si intindeti-o uniform pe toata suprafata foii. Intindeti si a doua foaie de aluat si puneti-o in tava. Taiati marginile care depasesc suprafata tavii, dupa care ungeti foaia cu galbenusul de ou pe toata suprafata.
Introduceti apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati 40 de minute sa se coaca.

Cand placinta este maro-aurie la suprafata o puteti scoate din cuptor. Lasati-o sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, scoateti placinta din tava, taiati-o felii, in ce forma doriti, si presarati-o cu zahar pudra pe deasupra. O puteti servi atat calda, cat si rece.

SURSA

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dovleac