Placinta cu branza si legume

de Lau in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2015 | 3443 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din revista Click Pofta Buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • Umplutura
  • 6 cartofi fierti in coaja
  • 100 g telemea
  • 100 g cas
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 ardei rosu
  • 3 frunze leurda
  • Uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si legume:

Aluat-intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam lapte sau faina)

Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-curatam cartofi fierti si ii maruntim cu furculita,adaugam 1 ceapa tocata,sare si piper dupa gust si amestecam

In alt bol adaugam branza data prin razatoare,ceapa tocata,ardeiul tocat si leurda tocata.

Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu ulei adaugam cartofi in mijloc,deasupra branza si o infasuram.

Adaugam placinta in tava unsa cu ulei,ungem placinta cu oul batut,deasupra presaram semintele si dam la cuptor pana se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas