Placinta cu branza si marar

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2014 | 6345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ~100 ml ulei pentru uns foile
  • 100 g telemea
  • 400 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantana
  • sare si piper
  • marar verde
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si marar:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua sfaramata cu furculita, ouale si smantana. Saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit adaugam mararul verde tocat.

Foile de placinta decongelate la temperatura camerei se impart in 2. Fiecare foaie se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava (25/35 cm). Dupa ce am terminat cu prima parte de foi punem compozitia de branza cu marar si acoperim cu cea de-a doua parte de foi, de asemenea unse cu ulei.

Oul il batem bine cu un praf de sare. Adaugam smantana si omogenizam. “Sosul” obtinut il turnam uniform peste placinta.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana placinta se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]