In luna aprilie Laura Maria Din este gazda provocarilor din Mistery box challange, provocare initiata de Cerasela. Ingredientele propuse de Laura in aceasta luna sunt: 1. Peste (de orice fel);2. Legume (la alegere);3. Verdeata;4. Branzeturi;5. Lapte/iaurt;6. Smantana (de gatit/pentru frisca);7. Oua;8. Cocos (nuca/lapte/fulgi);9. Fructe de padure;10. Vedeta lunii - LIME (limeta).
Ador aroma, parfumul limetei. Nu puteam sa nu raspuns provocarii cu cateva retete. Fiind o luna incarcata din punct de vedere gastronomic, am ales sa pregatesc cateva retete simple, dar delicioase, zic eu…
Pentru aluat:
In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul asta…
Pentru aluat: ca de fiecare data am ales varianta cea mai simpla si anume, la masina de paine. Am pus ingredientele pentru aluat in cuva masinii, in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat masina sa framante aluatul 15 minute. Am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit 30 minute. Dupa ce a dospit l-am pus pe o bucata de hartie de copt si l-am intins cu sucitorul, dandu-i o forma rotunda de dimensiunea tavii in care urma sa coc placinta.
Pentru umplutura: facem o crema din branza, smantana untul topit. Amestecam bine ingredientele si asezonam dupa gust cu sare, piper, marar tocat fin, coaja rasa si sucul de la jumatate de limeta. Cu aceasta crema de branza ungem placinta. Deasupra punem ceapa verde taiata rondele, bucatile de peste care au stat la marinat, chivas taiat nu foarte fin. Lasam placinta la loc cald pentru inca 15 minute. O coacem la cuptorul incins la 165 grade pentru 20 minute. Se portioneaza si se serveste cu felii de limeta. Sa va fie de folos!!!