Placinta cu ceapa

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2016 | 4280 vizualizari

 

Un aluat pufos si foarte bun pe care vi-l recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 1 kg de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 25 gr de drojdie
  • 2 lg de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg de ceapa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa:

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald. Cand aluatul a crescut l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.

      Intre timp ceapa o curatam, o spalam si o taiem julien sau dupa bunul plac. Intr-o tigaie punem ulei si calim putin ceapa.

      Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem ceapa si oul batut (1 ou ptr. fiecare tava) cu sare si piper. Dam la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.

2

Putem face testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata copt aluatul.

3

Au iesit 3 tavi,puteti face si 2 tavi si sa puneti foaie deasupra capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde