Placinta cu dovleac

de grasu64 in Prajituri, 10 Apr 2012 | 3308 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta dupa siteul Delicii Culinare. Cred ca a iesit la fel de buna, deoarece nici nu s-a racit bine ca nu mai era nici urma de placinta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umputura:
  • - 1 kg dovleac ras
  • - 8-9 linguri de zahar (dupa gust)
  • - 2 linguri de ulei Cardinal
  • - 1-2 plicuri zahar vanilat
  • - stafide optional
  • Pentru coca
  • - 300-350 g faina
  • - 10 linguri de apa (pline)
  • - 5 linguri de ulei (pline)
  • - 3 linguri de otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se taie, se curata de coaja, apoi se rade pe razatoarea mare. Intr-o cratita se pune putin ulei, in care se caleste dovleacul ras impreuna cu zaharul. Cand s-a inmuiat putin doveacul, se ia de pe foc si se adauga scortisoara , zahar vanilat si optional stafide.

Se pune faina intr-un castron adanc. Se face o adancitura in faina, in care se pune solutia de apa, ulei si otet, apoi la inceput se amesteca usor cu o lingura. Dupa aceea se framanta cu mana, pana coca devine numai buna de intins (nu prea tare, usor elestica).

Se imparte coca in patru bucati. Pe masa de lucru se pune faina si cu ajutorul sucitorului, se intinde o foaie subtire.De fiecare data cand se intoarce foaia, se mai adauga putina faina, atat pe foaie cat si pe masa de lucru.

Cand foaia este gata, se acopera cu umplutura pe trei sferturi din suprafata, apoi se ruleaza si se aseaza in tava, unsa cu ulei in prealabil.

Cu fiecare bucata de coca se procedeaza la fel. Rulourile asezate in tava , se ung cu ulei si se baga in cuptorul incins, la foc potrivit. Cand s-au rumenit frumos , se scot din cuptor si se acopera cu un strat de zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac