Placinta cu dovleac

de AlinaL in Dulciuri, 5 Mar 2010 | 7302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 450-500 gr faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 4-5 cani dovleac razuit
  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 1 ou
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se mixeaza zaharul , untul, praful de sare si cele 4 oua, pana devine o pasta, dar neomogena.Se adauga treptat faina pana cand compozitia se leaga si se desprinde de pe peretii vasului.Se pune la frigider pt 1/2 ora.La intins se foloseste multa faina, pentru ca este un aluat lipicios.Se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei.

Intr-o oala se pune dovleacul impreuna cu apa (1/2 pahar) , zaharul (1 pahar) si scortisoara.Seune compozitia la foc mediu, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc pana scade lichidul si dovleacul se inmoaie bine. Dupa ce s-a racit, se adauga compozitia peste aluatul pus deja in forma, iar deasupra se intind fasii din aluat. Oul se bate cu furculita si se intinde peste intreaga placinta.La final se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]