Placinta cu dovleac (de post)

de Gicuta in Mancaruri de post, 19 Mar 2015 | 7760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina (aproximativ)
  • 100 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 5 linguri apa sau lapte de soia
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esente,
  • coaja de lamaie (optional),
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 kg dovleac
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac (de post):

Dovleacul se curata si se da pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca     bine. Se caleste pana scade toata zeama apoi se lasa la racit.

Se amesteca faina cu praful de copt, se pune  margarina taiata cubulete , uleiul,    zaharul,sarea, esentele si coaja de lamâie si se framanta bine.

Se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava   tapetata cu hartie de copt. Dovleacul se aseaza peste foaie si se niveleaza. Cea de-a doua foaie se taie fasii si se face un grilaj.

Se da la cuptor pentru 40-50 de minute pana se rumeneste usor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei