Placinta cu mar (de post)

de mena29 in Prajituri, 13 Dec 2010 | 19423 vizualizari

 

Chiar daca suntem in post am vrea sa-i rasfatam pe cei dragi cu ceva dulce,aceasta placinta cu siguranta a fost pe gustul celor dragi mie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina;
  • 1 margarina vegetala;
  • 4 linguri apa;
  • 1 lingura otet;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 praf sare.                                     
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere;
  • 1 lingura scortisoara macinata;
  • sucul de la 1/2 lamaie;
  • 100 g zahar si 2 licuri zahar vanilat;
  • 2 linguri gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mar (de post):

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si-l lasam la frigider impachetat in folie,timp in care pregatim umplutura.Spalam merele si le curatam de coaja,le dam pe razatoarea mare,adaugam sucul de lamaie,zaharul,vanilia si scortisoara.Scoatem coca de la frigider,o impartim in doua si intindem doua foi.Prima foaie a punem in tava tapetata cu hartie de copt ,presaram grisul peste ea,punem merele rase si deasupra punem a doua foaie pe care o intepam din loc in loc .Introducem tava in cuptorul preancalzit si coacem45-50 min. la 200 grade celsius.Cand placinta s-a racit o pudram cu zahar.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mar (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere si nuca