O reteta usoara, din caietul mamei mele.
Pregatim umplutura:
Mixam bine urda cu galbenusurile si zaharul. Adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le incorporam usor in crema de branza. Adaugam stafidele si amestecam usor.
Pentru foi mixam bine oul cu untul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi zaharul si laptele si amestecam bine.
Amestecam praful de copt cu 5 linguri de faina si il incorporam in aluat. Adaugam apoi treptat faina si framantam pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de mana.
Impartim aluatul in doua parti din care vom intinde doua foi.
Asezam una din foi in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Intindem deasupra compozitia de branza si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie pe care o intepam pe alocuri cu o furculita.
Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.