Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)

de rena in Pui, 4 Noi 2013 | 9877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi,
  • un piept de pui cca 500gr.
  • 2 oua,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe rosii,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 50 gr branza care se topeste(mozzarella)
  • ulei de masline
  • 150gr unt pentru uns foile
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita):

Punem la fiert pieptul de pui cu morcovul si cu o ceapa (eu am pus si putina telina asa ca zeama lui am pus-o la frigider). Dupa ce s-a fiert le-am scos la racit. 

Intre timp curatati o ceapa  mare rosie si o taiem marunt ,intr-o tigaie punem uleiul de masline ceapa si o lasam sa caleasca punem ardeiul taiat cubulete si morcovul. Dupa ce s-a inmuiat punem si pieptul de pui taiat cubulete, amestecam bine, punem ouale si branza, amestecam repede sa nu se inchege oul.

Luam o tava, o ungem cu untul topit, asezam foile una cite una unse intre ele cu unt, punem la mijloc umplutura, foile ce atarna in afara tavii le strangem ca un pachet, le dam cu unt si pe deasupra punem celalante foi (eu am avut un pachet cu sase foi, am pus patru jos si doua sus). Dupa ce terminam cu foile, inainte sa o bagam la cuptor, cu un cutit o taiem in portii (nu o bagam la cuptor netaiata pentru ca foile se umfla in mijloc).

Va urez pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

ieri la 09:54

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

pe 12.03 la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Individual Chicken Pies