Placinta dobrogeana

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2013 | 10127 vizualizari

 

Cand imi este pofta de ceva sarat cel mai bine fac o placinta cu branza, mai ales daca am la indemana foile si branza atunci fac cea mai delicioasa placinta cunoscuta la noi “Placinta dobrogeana”. Este un aperitiv satios si delicios si este binevenit la orice masa! De obicei se face cu branza telemea sau chiar combinata cu branza de vaci (daca nu o vreti prea sarata) si se coace intr-o tava rotunda, eu nu am avut tava rotunda dar se poate coace in orice alta tava!
Arata mai bine poza daca o faceam cand placinta era calda, dar am fost ocupata cu 'mancatul" :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava mare de aragaz 50 cm/ 40 cm
  • 1 pachet foi de placita Phyllo pastry (foi subtiri) 450 gr
  • 500 gr telemea sau 250 gr telemea si 250 gr branza de vaci nesarata
  • 500 ml smantana
  • 6 oua
  • 150 ml ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

In primul rand dezgetam foile de placinta la temperatura camerei sau le lasam peste noapte in frigider.

Radem branza telemea si o amestecam cu 3 oua batute si cu jumatate din cantitatea de smanatana.

Punem uleiul intr-o cana si ne pregatim o pensula de silicon sa ungem foile.

Rulourile se fac din doua foi pe care le vom unge cu ulei apoi punem umplutura intr-o margine si rulam.  Doar prima foaie o ungem cu ulei, pe ce-a de-a doua vom pune umplutura.

Tava in care coacem o ungem si pe ea cu ulei si asezam rulourile unul langa altul. Mie mi-au incaput 6 rulouri.

Intr-un castronel batem celelalte 3 oua si le amestecam cu smantana ramasa. Compozitia rezultata o turnam peste rulouri si o intindem bine.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si coacem placinta pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Este foarte buna cand este calda, se serveste langa un pahar cu lapte batut sau chiar cu un pahar de vin rosu!

Este delicioasa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu telemea de oaie