Placinta dospita, cu rahat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Dec 2016 | 7257 vizualizari

 

desert de post (facut din restul de aluat de la gogosi, cantitatile ingredientelor de mai jos sunt estimative)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie
  • un praf de sare
  • 30 gr. zahar pudra
  • 200 ml apa calduta
  • 50 gr. margarina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • putina coaja de lamaie rasa
  • cca 400 gr. faina alba
  • 30 ml ulei
  • 200 gr. rahat
  • 50 gr. zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dospita, cu rahat:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam.

Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat cernuta si framantam.

La final adaugam uleiul, il incorporam in aluat, apoi acoperim aluatul si lasam la dospit 1 ora.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, taiem bucati/ fasii de aluat, le asezam la intamplare in tava, deasupra punem bucati de rahat si dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Cand placinta capata culoare aurie o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar pudra din belsug.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dospita, cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]