Placinta floare cu branza si marar

de diana_k in Prajituri, 7 Oct 2013 | 11949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de placinta:
  • 500g faina
  • 300 ml lapte cald
  • 1 cub de drojdie
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Umplutura
  • 200g branza de capra
  • 200g branza de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • marar
  • sare dupa gust
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta floare cu branza si marar:

Drojdia proaspata se dizolva in lapetele caldut, se pune zaharul si se amesteca bine, se presara un pumn de faina si se lasa la crescut 10 minute.
In cuva masinii de paine se pune sarea, faina si uleiul, se laptele cu drojdia crescuta si se porneste masina pe programul de framantare.
Dupa ce aluatul a fost framanatat se scoate din cuva si se rastoarna intr-un lighenus uns cu ulei, pentru a nu se lipi aluatul de el. Se acopera si se lasa la crescut la loc cald timp de o ora, o ora si jumatate.

Intre timp se pregateste umplutura: branza se sfarama, se amesteca cu oul, smantana, mararul si sarea dupa gust....in functie de cat de sarata este branza.   

Aluatul crescut se pune pe blatul de lucru presarat cu faina, se imparte in doua si se intind doua cercuri mari, de jumatate de cm grosime. Se pune compozitia de branza in mijloc si pe marginea primului blat si se acopera cu blatul ramas. Se lipesc capetele si se aranjeaza frumos, cat mai rotund.

Un castronas sau o cana se aseaza in mijlocul placintei, se cresteaza marginile, apoi se rasucesc. Se unge cu galbenusul de ou, se presara marar...fiecare orneaza placinta  adupa imaginatie, mie asta mi-a iesit :)

Se lasa la crescut 20 de minute apoi se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute cu ventilatia cuptorului pornita.
Pofta buna!
     

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta floare cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]