Placinta greceasca cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2018 | 5749 vizualizari

 

Se cunoaste ca abia am venit din Grecia si deja mi-e dor :))))....placinta a iesit o  minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg branza feta
  • 2 oua mari
  • 300 gr. smantana
  • 75 gr gris
  • 1 ingurita condimente pentru branza feta (gasiti in magazinele grecesti si online pe internet)
  • 115 gr unt
  • o lingura ulei de masline
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca cu branza feta:

Foile de aluat se dezgheata.

Fiecare foaie se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii pe o foaie de copt.

Intr-un bol se amesteca branza feta cu smantana, cu untul topit,  cu ouale, grisul si condimentele.

Tava se unge cu ulei de masline, se asaza prima foaie de aluat( fara pergament), se pune compozitia, se intinde uniform, apoi se pune cealalta foaie de aluat intinsa, se inteapa din loc in loc cu furculita.

Aluatul se unge deasupra cu galbenus de ou.

Placinta se coace la cuptorul incins la 200 de grade Celsius timp de 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos.

O mare bunatate a iesit!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (31)

Panacris 1

13.09.2018, 08:21

Ancutsa 1

23.09.2018, 17:19

Delicioasa! Si ce bine arata!

RuxyRux 1

17.11.2018, 20:47

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec Aperitiv