Placinta invartita cu branza si ciocolata

de Doinavar in Prajituri, 13 Feb 2013 | 4540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza feta (asemanatoare, cremoasa)
  • 1 pachet foi de placinta (500 g)
  • 50 g ciocolata menaj alba
  • 50 g ciocolata menaj neagra
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet
  • 200 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 100 g iaurt Danone NutriDay Natural (sau smantana slaba)
  • 6 lingurite faina
  • 30 ml ulei
  • cateva lingurite peltea de gutui
  • cateva visine, capsuni din dulceata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu branza si ciocolata:

Puneti branza intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita, adaugati ouale, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, coaja de lamaie, iaurtul, 3 lingurite de faina si 2 linguri de ulei. Pe un fund de lemn taiati ciocolata cu un cutit mare. Pastrati cateva bucatele de ciocolata alba si neagra pentru ornat. Restul de ciocolata adaugati-o in castron.

Amestecati usor umplutura, fara sa o omogenizati perfect.  Puneti pe masa de lucru o foaie de placinta, ungeti-o cu ulei cu o pensula de patiserie, suprapuneti inca o foaie, ungeti si distribuiti deasupra cam un sfert din umplutura. Neteziti cu o spatula, avand grija sa lasati la un capat 3-4 cm fara umplutura. Rulati nu prea strans si ungeti cu pensula cu ulei si dosul foii in timp ce rulati. Incheiati cu partea fara umplutura. Ungeti si tapetati cu faina o tava sau o cratita rotunda de aproximativ 40 cm diametru. Sulul de placinta il invartiti sub forma de spirala si il asezati in mijlocul tavii. Procedati la fel cu celelalte foi, pana terminati umplutura. Asezati fiecare sul in jurul primei spirale pana se umple forma. Ungeti bine deasupra toata placinta. (vezi video) Pastrati jumatate de foaie de placinta.

Luati o foaie de placinta, strangeti-o bine in pumni si frecati-o intre palme pana se faramiteaza. Distribuiti uniform pe toata suprafata placintelor bucatelele rupte, apoi stropiti-le din nou cu putin ulei. Efectul va fi spectaculos dupa ce se rumenesc si le pudrati cu zahar, iar gustul pe masura.  Puneti deasupra bucatelele de ciocolata ramase. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Scoateti tava, puneti din loc in loc in peltea de gutui si cateva fructe din dulceata. Mai dati la cuptor, la foc mic, inca 5-10 minute.

Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se racoreasca, apoi desprindeti cu o spatula placinta de pe margine si din tava. Scoateti-o intreaga, cu doua spatule, si asezati-o pe un platou. Pudrati cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (7)

elucubratiiculinare 1

13.02.2013, 22:15

a ajuns si la mine mirosul si inghit in sec

Sim0na 1

14.02.2013, 21:00

Branza, ciocolata. visine.. mm... exact pe gustul meu!!

Raluca57 1

01.12.2013, 21:00

Foarte buna mi-a iesit!!!! dar data viitoare pun mai putin zahar. Cred ca dulceata mea a fost cam scazuta, visinele s-au cam uscat, le voi pune dupa ce o scot din cuptor. Foarte buna placinta!!!! Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor