Placinta rapida cu branza dulce si stafide

de Sim0na in Prajituri, 27 Noi 2012 | 14905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat congelat
  • 1 kg branza dulce de casa
  • 6 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri smantana acra
  • 100 g stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rapida cu branza dulce si stafide:

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze in frigider. Stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de rom si le-am lasat sa se hidrateze.

Intr-un castron am batut ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Amestecul de oua l-am pus peste branza (branza mea a fost uscata, fiind foarte bine scursa), omogenizand compozitia. Am adaugat smantana, grisul, iar la final stafidele hidratate.

Intr-o tava unsa cu putin ulei am intins aluatul, acoperind si peretii tavii, apoi am pus amestecul de branza.  Am dat la cuptorul preincalzit, pentru 50 minute, sau pana cand prajitura este gata. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am pudrat-o cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rapida cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Sim0na 1

28.02.2013, 11:55

Patricia Aluatul este cel asa cum ai banuit foetaj congelat Sper sa iti placa la fel de mult ca si noua!

babi5 1

23.08.2013, 14:03

Valclaudia 1

23.08.2013, 22:46

tare bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]