Placinta svabeasca

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 4944 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 1 lgt rasa de sare

Garnitura :

  • 6 lg ulei masline
  • 400 g bacon(sau sunculita taraneasca, kaiser etc...)
  • 2 lg seminte chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta svabeasca:

  Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele treptat.

     Framantam pana aluatul se dezlipeste de pe maini.

       Lasam la crescut 30 de minute.Eu am uns aluatul cu putin ulei, ca sa nu se usuce.

   Aluatul crescut il intindem cu mainile intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Peste aluatul intins in tava stropim cu ulei de masline, intepam cu furculita din loc in loc, presaram semintele de chimen si bacon-ul felii(eu am avut doar costita extra si doar 200 g...) .Dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Eu am lasat mai mult placinta la copt si am prajit costita , dar a fost excelent la gust si asa prajit  :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta svabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu conopidă şi brânză