Placinte (2)

de Lau in Dulciuri, 8 Sep 2011 | 7748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml smantana
  • 160 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1/2 lingura sare
  • 100 g zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 1 ou
  • dulceata de nectarine
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte (2):

Se cerne faina intr-un lighean, se amesteca cu zaharul, sare, zaharul vanilat-se face gaura in mijloc. Se adauga drojdia, putina apa calduta, se amesteca si se acopera, apoi se lasa 15 minute la dospit

Incepem sa framantam adaugand treptat smantana si apa. Dupa ce am terminat de framantat acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 1 ora

Luam aluatul si pe masa infainata mai framantam putin cu mana. Intindem o foaie de cca 1 cm gosime, taiem patratele si in mijloc adaugam cate o lingura de dulceata, le unim colturile. Le asezam in tava unsa.

Procedam asa pana terminam.

Le ungem cu galbenusul de ou batut bine cu laptele. Le dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc deasupra. Cand le scoatem le ungem cu putina apa amestecata cu zahar si esenta de rom. Le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine