Placinte cu branza si cascaval la tigaie

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 17 Noi 2013 | 18423 vizualizari

 

Rasfoind prin albumele de pe desk , am dat de pozele placintelor astea, care, de rele ce sunt, mi-au mai pus si ele fro 2 kg pe un' nu trebuie :D :)). Ruxy e vinovata, nu io.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 250 gr branza( eu am pus cas in saramura, dat pe razatoare)
  • 100 gr iaurt
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • 100 gr cascaval ras
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cascaval la tigaie:

 

Se topeste untul si se amesteca cu branza data pe razatoare.

Se adauga iaurtul, ouale , faina si drojdia.

Se framanta un aluat elastic  si se imparte in  bucati de marimea unei mingi de ping-pong .(asa o zis Ruxy! :)) )

Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire.

Foile intinse le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul ras.

Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic , sa nu se desfaca la prajit.

Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei incins.

Le scoatem pe servetele, sa absoarba surplusul de ulei.

Sunt...sunt! Mai bine nu va mai zic :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cascaval la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare calda cu cascaval "Delaco"