Placinte cu Mozzarella si Emmentaler

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2013 | 9073 vizualizari

 

Reteta de aluat este de pe aici,de pe site,au iesit tare bune,miroase atat de bine in toata casa,am nimicit 4,acum sunt happy =))))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 2 linguri de smantana groasa
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • sare
  • 1 cescuta cu apa caldutza
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • Emmentaler
  • Mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu Mozzarella si Emmentaler:

Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini.

Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

Se lasa la crescut cam 40 de minute.

Apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa.Se taie patrate,vezi foto,in care se umple Mozzarella si Emmentaler ras.

Dupa preferinte se poate pune telemea si/sau sunca.

Apoi se impaturesc bine,se aplatizeaza cu palma si se pun intr-o tigaie cu uleiul incins ,la foc mediu.

Se lasa intai pe o parte ,pana devin aurii,apoi pe cealalta parte.

Apoi se scot,se pun pe un prosop de hartie.

Se servesc calde!

Si reci sunt bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu Mozzarella si Emmentaler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata