Placinte cu Mozzarella si Emmentaler

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2013 | 9581 vizualizari

 

Reteta de aluat este de pe aici,de pe site,au iesit tare bune,miroase atat de bine in toata casa,am nimicit 4,acum sunt happy =))))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 2 linguri de smantana groasa
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • sare
  • 1 cescuta cu apa caldutza
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • Emmentaler
  • Mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu Mozzarella si Emmentaler:

Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini.

Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

Se lasa la crescut cam 40 de minute.

Apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa.Se taie patrate,vezi foto,in care se umple Mozzarella si Emmentaler ras.

Dupa preferinte se poate pune telemea si/sau sunca.

Apoi se impaturesc bine,se aplatizeaza cu palma si se pun intr-o tigaie cu uleiul incins ,la foc mediu.

Se lasa intai pe o parte ,pana devin aurii,apoi pe cealalta parte.

Apoi se scot,se pun pe un prosop de hartie.

Se servesc calde!

Si reci sunt bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu Mozzarella si Emmentaler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]