Placintele cu osanza umplute cu gem

de diana_k in Prajituri, 26 Noi 2012 | 13779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g osanza ( unturita de porc)+ 250g faina
  • pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 25 g drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri mari smantana
  • pentru uns :1 galbenus de ou, 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu osanza umplute cu gem:

Osanza se curata de pielite, se macina si se freaca cu faina. Eu am folosit robotul de bucatarie.

In laptele caldut se pune drojdia sfaramata si o lingura de zahar, se amesteca bine pana se dizolva toata drojdia, se adauga 2-3 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute.

Intre timp se cerne faina intr-un lighenus si se face o groapa in mijloc, se pune drojdia cu lapte, zaharul, galbenusurile si smantana, se amesteca bine si se framanta un aluat moale ce nu lipeste.

La nevoie se mai poate adauga putin faina. Se acopera si se lasa aluatul la crescut o ora. Apoi se intinde pe masa prearata cu faina o foaie subtire de 1/2 cm, se unge cu jumatate din osanza frecata cu faina si se impatureste de trei ori, pe orizontala si pe verticala.
 
Se lasa la odihnit 15 minute apoi se intinde din nou,  se unge cu restul de osanza si iar se impatureste la fel ca prima data. Dupa alte 15 minute se intinde o foaie mai grosuta de 7mm, se taie patratele ce se umplu cu gem si se lipesc capetele.

In tava pregatita pentru cuptor se aseaza placintele, se dau la loc cald pentru 20 minute. Cand au crescut frumos se ung cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri lapte si se coc la 180 grade, timp de 30 minute.

Imediat ce sunt scoase din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa asa la racit. Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu osanza umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (28)

ANNA_46 1

27.11.2012, 17:47

Super bine arata , am si transferat reteta

Sim0na 1

27.11.2012, 19:43

cat de bine arata...

Ancutsa 1

08.12.2018, 15:55

Grozave!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat cu osanza