Placintele de ciocolata cu visine

de laylalala in Prajituri, 28 Noi 2010 | 3595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • 100 ml Vermouth
  • 1 lingurita esenta de cocos
  • 350 gr faina
  • 70 gr cacao pudra
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura

  • visine din compot, fara samburi
  • 12 linguri zeama din compotul de visine
  • 10 gr amidon alimentar
  • 12 lingurite unt
  • 12 lingurite zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de ciocolata cu visine:

Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime o tava de 12 briose.
Pentru aluat, amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul apoi 100 ml Vermouth. Inglobeaza ingredientele uscate.
Ia ¼ din aluat si pune-l deoparte. Restul de aluat intinde-l pe o planseta pudrata cu faina. Taie din aluat cercuri de 7-9 cm diametru. Aseaza cercurile in locurile de briose, radicand aluatul pe margini. Pune in fiecare placinta 5-6 visine. Amesteca zeama de visine din compot cu amidonul alimentar. Toarna cate lingura de zeama de visine in fiecare placinta. Acopera placintelele cu bucatele rupte din aluatul pastrat. Pune deasupra fiecarei placinte cate lingurita unt apoi presara cu cate lingurita zahar.
Da placintelele la copt 25-30 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parisul in flacari