Platou pane

de MyFancyCake in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 15109 vizualizari

 

Atunci cand sunteti in pana de idei si vreti sa va surprindeti musafirii puteti incerca acest mix pane. Serviti-l alaturi de cascaval pane, ficatei si o salata verde!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 8 ciuperci
  • 8 buchetele conopida
  • 2 dovlecei
  • ulei pentru prajit Pentru sosul de usturoi:
  • 1 iaurt mic (150gr)
  • cateva fire de patrunjel si marar
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou pane:

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Aluatul obtinut este un aluat mai gros decat cel de clatite. Lasam aluatul la rece minim 30 de minute.

Intre timp pregatim legumele. Ciupercile si conopida le fierbem separat in apa cu sare aproximativ 15 minute. Le scurgem bine si le stergem cu un servet pentru a absorbi toata apa. Taiem dovleceii felii si ii condimentam cu sare si piper.  Trecem legume prin amestecul pentru pane si ii prajim in ulei incins la foc mediu.

Pentru sos adaugam toate ingredientele in blender si le mixam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita